Zmrazení vývoje Převodníku na 10 kelvinů

12 Dub

Jedním z nemála důvodů vzniku těchto stránek je poskytnout webové zázemí mé srdcovce – aplikaci Převodník jednotek. Poslední verze aplikace vyšly už celkem dávno a nebudeme si nalhávat, že s sebou přinesly nějaké radikální změny. Ve výsledku vlastně přibylo jen pár nových jednotek.

Proto jsem se začal ptát sám sebe, zdali je stále nutné balamutit se tím, že někdy zase přijde to jedinečné období intenzivního vývoje Převodníku, kdy budu chrlit verzi za verzí s úžasnými a převratnými novinkami… Narovinu? To už nepřijde.

Jak jsem uvedl – to období bylo jedinečné, neopakovatelné. Období, kdy jsem dokázal u počítače prosedět i 17 hodin denně 6 dní v týdnu. To období, kdy jsem si takový luxus zdánlivě mohl dovolit. Člověk holt není 4ever jang, starosti přibývají a hodnoty se mění. Tak to prostě je.

Vývoj Převodníku pro mě byl parádní jízdou, která mě profesně vyformovala a osobnostně poznamenala. Bez nadsázky – pouze díky této aplikaci jsem tam, kde jsem! Začal jsem si ovšem uvědomovat, že život už není pouze Převodník, kterému jsem věnoval obrovské množství času. Proto je na místě se od něj na nějakou (neurčitou) dobu odprostit a porozhlédnout se po jiných aktivitách, využít čas k učení se nových technologií, se kterými Převodník z podstaty ani nemůže přijít do styku, a hlavně, víc se zaměřit na ten „reálný“ svět, který je oproti Převodníku o mnoho verzí napřed.

Tímto tedy oficiálně zmrazuji vývoj aplikace. Na krásných 10 kelvinů. Z Převodníku jsem už vytěžil dost a kopat stále hlouběji je čím dál složitější. Proto začnu těžit opět na povrchu, avšak na jiných planetách. Se zkušenostmi, které mi Převodník daroval. 🙏

Nakonec přeci jen trochu pozitivity: 10 kelvinů není absolutní nula! V překladu – vývoj aplikace není ukončen definitivně na věky všech věků! V „šuplíku“ mi tu přeci jen leží několik vychytávek, o které bych nerad Převodník připravil.